Heelkunde Oostendefoto

Dr. Alfred Janssen

Dr. Alfred Janssenmouse iconDr. Alfred Janssen promoveerde als “Dokter in de Genees-, Heel- en Verloskunde” op 28 Juni 1991 met grote onderscheiding aan de KUL te Leuven. In juli 1997 promoveerde hij als algemeen chirurg aan de KU Leuven. Hij specialiseerde zich nadien verder in Engeland in 1998 en was ook als deeltijds staflid actief in het multidisciplinair borstcentrum in het UZ Gasthuisberg te Leuven tot 1999.

Hij heeft zich gesubspecialiseerd in de oncologische heelkunde (chirurgische behandeling van kanker) en in de senologie (borstchirurgie). Hij verwierf de “bijzondere bekwaming in de senologie” aan de KU Leuven op 21 juni 2001.

Hij werkt sedert 1998 in het Damiaan Ziekenhuis. Hij organiseerde de Open Bedrijvendag, AZ Damiaan: een kijk achter de schermen van de borstkliniek. in 2001. Hij is medeoprichter van het Oncologisch centrum en was auteur van “borstkanker, wat nu?”.

Kanker is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land na hart- en vaatziekten. Het aantal kankergevallen neemt toe met de leeftijd. Het aantal sterftegevallen ten gevolge van kanker lijkt zich te stabiliseren dankzij de vroegtijdige opsporing en de betere behandelingstechnieken.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in Europa en Noord-Amerika. In België zou 1 op 10 vrouwen borstkanker ontwikkelen tijdens haar leven. Ongeveer 80 % van de patiënten met borstkanker zal uiteindelijk genezen. Dit is enerzijds te danken aan de screeningsmammografie die door de overheid gratis wordt aangeboden aan alle vrouwen in België tussen 50 en 70 jaar, om de 2 jaren. Op deze manier worden steeds kleinere borsttumoren gevonden en dus in een beter geneesbaar stadium. Anderzijds zijn de verschillende behandelingen er sterk op vooruit gegaan.

Een multidisciplinair team van chirurgische en medische oncologen, radiotherapeuten, anatoompathologen, radiologen, nucleaire geneeskunde, borst en oncologische verpleegkundigen,… is een absolute noodzaak geworden om de beste behandeling én begeleiding te bieden aan patiënten die met kanker geconfronteerd worden.


Curriculum Vitae

 

Naam :JANSSEN
Voornaam : Alfred
Adres : Sint Amandsberglaan 29, 8400 Oostende, België
Telefoonnummer : 00-32-59-417950 (A.Z. Damiaan ziekenhuis)
Fax :00-32-59-414220 (A.Z. Damiaan ziekenhuis)
e-mail : ajanssen@azdamiaan.be
Geboorteplaats en -datum : Bree, 3 februari 1966
Nationaliteit : Belg
Burgerlijke stand : Getrouwd met Astrid Mrak
Twee kinderen : Lore and Wouter
Talen :Nederlands, Engels, Frans, Duits
Middelbare school : Latijn-Grieks, St. Michiel’s college te Bree, primus perpetuum.
Diploma’s
Orde der geneesheren
Chirurgische opleiding
Bijkomende opleiding

Huidige professionele aktiviteit
Lidmaatschap Beroepsverenigingen
References
Publicaties
Posters
Wetenschappelijke studies
Organisator Symposia
Voordrachten

 

Copyright

Vorige paginaDeze pagina uitprinten

 BYS